"  Waar een kind kind mag zijn "
Home » Visie
Visie
 
Het speelhuisje biedt kinderopvang in huiselijke sfeer aan maximaal 6 kinderen per dag  in de leeftijd van 0 t/m 4 jaar waarvan 5 kinderen onder de 4 jaar waardoor het erg kleinschalig is.
De opvang is in huiselijke sfeer waar het kindje zich kan ontwikkelen op zijn eigen tempo maar waarbij wel het kind en haar/zijn ontwikkeling centraal staat .
Ieder kind is anders en uniek en ze ontwikkelen zich op hun eigen tempo met zijn/haar eigen mogelijkheden.
Omdat het een kleinschalige kinderopvang is heeft uw kindje alle tijd en ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Kinderopvang moet passen bij uw eigen situatie. Bij uw wensen en ideeën over opvang en zorg voor uw kind. En bij de behoefte aan zorg en de ontwikkeling van uw kind. Opvang moet leuk zijn.
 
Ik bied de kinderen dagelijks uitdagende binnen en/of buiten activiteiten aan waarin ze kunnen spelen en leren  zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.
Wij zijn iedere dag buiten te vinden , wij wonen ook in een mooie omgeving in Alblasserdam met veel speeltuintjes , de molens van kinderdijk en een park op zeer korte loopafstand.
De onderlingen sociale relaties tussen kinderen ontwikkelen zich meestal spelenderwijs.
Het ontwikkelen van sociale vaardigheden zoals samen spelen ,delen , opkomen voor jezelf , samenwerken etc. komt dan ook dagelijks vol aan bod.
Er wordt  ook zeer zeker gekeken naar de individuele interesses van het kind.      
 
Sinds januari 2015 werken wij samen met familysports dance & fit uit Alblasserdam. Om de week wordt er op dinsdag of woensdag peuterdans gegeven door Donna voor de kindjes vanaf 2,5 jaar. Een extraatje voor de kinderen ( hier zitten geen extra kosten aan verbonden )