" Waar een kind kind mag zijn "
Visie
 
Het speelhuisje biedt kinderopvang in huiselijke sfeer aan maximaal 5 kinderen per dag  in de leeftijd van 0 t/m 4 waardoor het erg kleinschalig is.
De opvang is in huiselijke sfeer waar het kindje zich kan ontwikkelen op zijn eigen tempo maar waarbij wel het kind en haar/zijn ontwikkeling centraal staat .
Ieder kind is anders en uniek en ze ontwikkelen zich op hun eigen tempo met zijn/haar eigen mogelijkheden.
Omdat het een kleinschalige kinderopvang is heeft uw kindje alle tijd en ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Kinderopvang moet passen bij uw eigen situatie. Bij uw wensen en ideeën over opvang en zorg voor uw kind. En bij de behoefte aan zorg en de ontwikkeling van uw kind. Opvang moet leuk zijn.
 
Ik bied de kinderen dagelijks uitdagende binnen en/of buiten activiteiten aan waarin ze kunnen spelen en leren  zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.
Wij zijn iedere dag buiten te vinden , wij wonen ook in een mooie omgeving in Alblasserdam met veel speeltuintjes , de molens van kinderdijk en een park op zeer korte loopafstand.
De onderlingen sociale relaties tussen kinderen ontwikkelen zich meestal spelenderwijs.
Het ontwikkelen van sociale vaardigheden zoals samen spelen ,delen , opkomen voor jezelf , samenwerken etc. komt dan ook dagelijks vol aan bod.
Er wordt  ook zeer zeker gekeken naar de individuele interesses van het kind.      
In de opvang MAG ook alles gedaan worden maar MOET niets , een heel belangrijk iets vind ik. Knutselen MAG maar MOET niet bijvoorbeeld , ik volg echt de kinderen waar ze op die dag behoefte aan hebben. Vanaf 4 jaar MOETEN ze al zoveel op school. Door deze werkwijze en ze vrij te laten is het voor kinderen veel leuker om de dag door te brengen en alles op hun tempo bij te brengen en uiteindelijk gaan deze kids altijd naar de basisschool met de vaardigheden die ze dan "moeten" kunnen in groep 1.